Winkelwagen

Winkelmandje is leeg.

Pimp je soep!

Datum artikel: 
woensdag, 19 december, 2018

Van een simpel soepje kan je heel makkelijk een mooi gerechtje maken dat niet zou misstaan in een restaurant. Ideaal wanneer je familie of vrienden over de vloer komen met de feestdagen: je hoeft de soep enkel nog maar op te warmen, de garnituren toe te voegen en klaar! Je hoeft geen uren in de keuken te staan en je kan gezellig mee tafelen. Perfect! Enkele tips en tricks voor een feestelijk soepje:

  • Verse kruiden: Klassiek, super makkelijk en oh-zo-lekker! Een blaadje basilicum of peterselie, wat fijngehakte munt of koriander: eindeloos veel mogelijkheden. Een ware smaakbom bij een gezond bordje soep.

     

  • Geroosterde zaden, pitjes of nootjes: Zorgt voor een lekkere crunch in je soepje en het is bovendien nog super gezond ook! Pitjes en zaadjes kan je zo in een warme pan strooien, zonder vetstof. Nootjes kan je best eerst wat fijner hakken. Blijf wel bij het fornuis staan, want ze kunnen snel aanbranden!
  • Een vleugje room: Een beetje room maakt een soepje wat zachter en luxueuzer. En het oogt ook mooi. De getrainde huiskok kan zich zelfs wagen aan heuse roomkunstwerkjes. Try it out!
  • Croutons: Uiteraard overheerlijk. Wel iets minder gezond omdat het veel vet bevat, maar hé, vetten heb je ook nodig, niet waar? Plet een teentje look en stoof deze even aan in een pan met flink wat olie in. Snij brood in kleine blokjes en bak ze goudbruin in de pan. Smullen maar!
  • Kaastoastjes: Kaas en soep: match made in heaven! Smeer wat boterhammen in met olie, peper en een beetje look en zet ze onder de grill tot ze licht goudbruin zijn. Strooi er wat kaas overheen en zet ze terug onder de grill tot de kaas gesmolten is. Overheerlijk bij een uiensoepje!
  • Groentechips: Een lekker krokantje en makkelijk om te maken. Groentjes zoals wortel, knolselder of zoete aardappel in hele dunne schijfjes snijden met een dunschiller. Daarna inwrijven met olie en afbakken in de oven of even in de friteuse stoppen. Ook een topper bij de meeste kindjes, mijn dochters zijn fan!
  • Pesto: Vol smaak en fris van kleur. Een lekkere extraatje voor bij je soep en niet moeilijk om zelf te maken. Blancheer wat verse kruiden en mix ze met wat olie, peper en zout.
  • Vlees, vis of een eitje: Een portie proteïnen maakt van een soep een volwaardig (voor)gerechtje. Lekker makkelijk zijn ham- en spekblokjes. Ook een stukje vis, zoals kabeljauw doet wonderen. Liever geen vlees of vis? Probeer eens met een hardgekookt of een gepocheerd eitje. Succes verzekerd!
  • Groenteblokjes: Komkommersoep met stukjes komkommer en courgette, paprikasoep met maiskorrels,… Rauwe groentjes of licht gestoofde groentjes: veel combinaties mogelijk die je soep zeker zullen opwaarderen.

En dan hét belangrijkste: eet smakelijk en geniet ervan!!